Céline Dion: „Nem győztem le a betegséget”

A ritka betegségben szenvedő Céline Dion a francia Vogue-nak adott interjúban beszélt arról, hogy bár nem tudja, fog-e valaha még turnézni, mindent megtesz az egészségéért és bízik a tudományban.

Céline Diont, a világhírű énekesnőt 2022-ben diagnosztizálták Stiff-person-szindrómával, egy olyan ritka idegrendszeri betegséggel, amelynek tünetei között szerepel az izommerevség és a fájdalmas izomgörcsök. Az énekesnő azóta is küzd a betegséggel, és a francia Vogue-nak adott interjúban elmondta, hogy a kór még mindig benne van, és valószínűleg mindig is bennem marad.

Céline Dion heti ötször jár különféle terápiákra, hogy karban tartsa testét és hangját. Dolgozik az ujjain, térdén, vádliján, lábujjain és a hangján is. Az énekesnő elárulta, hogy két választása van: vagy keményen dolgozik, mint egy sportoló, vagy feladja és otthon marad. Ő azonban az előbbi utat választotta, és az egész testével és lelkével dolgozik egy orvosi csapattal, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön.

Céline Dion kezdetben nem értette, miért éppen őt érinti ez a betegség, és azt kérdezgette, hogy vajon saját hibájából betegedett-e meg, de az élettől nem kapott választ. A célja, hogy újra lássa az Eiffel-tornyot, és bár nem tudja, hogy valaha ismét turnézni fog-e, foggal-körömmel küzd az egészségéért. Az énekesnő hálás a családjának, gyerekeinek és a csapatának, akik támogatják őt a felépülés során.