Szegedi BYD-gyár munkásszállásának tervei

A szegedi BYD kínai elektromosautó-gyártó első európai gyárának építése kapcsán a szegeder.hu információi szerint a munkásszállók a terület nyugati határánál kerülhetnek kialakításra.

A szegedi városfejlesztési alpolgármester, Nagy Sándor korábban említette, hogy a munkásszálló pontos helyszínét nem rögzítette kormányrendelet, csak annyit, hogy az ipari park területén belül lesz. A szegeder.hu most az e-építési portálra hivatkozva pontosította, hogy a BYD a terület nyugati részén kért engedélyeket a konténerváros létrehozására.

A tervezett konténerváros a béketelepi Liliom Lakókerttől távol, a Budapesti út mellett helyezkedik majd el, ahol a kezdeti időszakban főként kínai munkások szállásolhatók el, később pedig a gyári munkások is.

A szállókomplexum két fő részből áll majd: egy elkerített rész, amely hét háromszintes konténerépületet tartalmaz, valamint kiegészítő létesítmények, mint porták, sportpálya, tüzivíz-tározó és egy étkezde konyhával. Amennyiben minden egységben két munkás lakik, akár 1400 fő is elférhet itt.

A gyár megépítése után az ideiglenes építményeket elbontják, és a konténerek más helyszínekre kerülhetnek, ahol szükség van rájuk.