Trump médiacégének könyvvizsgálóját bezáratta az amerikai tőzsdefelügyelet

A Financial Times értesülései szerint az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) bezáratta Donald Trump médiavállalatának könyvvizsgálóját, a BF Borgers nevű céget, amelynek emellett 12 millió dolláros büntetést is kell fizetnie.

A SEC vizsgálata során kiderült, hogy a BF Borgers és annak alapítója, Ben Borgers megtévesztő módon állították, hogy könyvvizsgálói tevékenységük megfelel az amerikai előírásoknak, és hamis dokumentációkat állítottak ki. A tőzsdefelügyelet megállapította, hogy a cég által végzett könyvvizsgálatok háromnegyede hibás volt, és ezek a "szándékos és rendszerszintű mulasztások" több mint 1500 vállalati bejelentést érintettek.

A BF Borgers, amely 2022 óta dolgozott a Trump Media & Technology Group számára, a SEC megállapításait kommentálás nélkül elfogadta, és hozzájárult, hogy a cég 12 millió dolláros, míg Ben Borgers 2 millió dolláros büntetést fizessen.

A Trump Media & Technology Group szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a vállalat pozitívan tekint az új könyvvizsgáló partnerekkel való jövőbeli együttműködés elé, az SEC által kiadott rendeletnek megfelelően.