Gigaajánlat érkezett a stúdióra, minden megváltozhat a filmpiacon

A Sony Pictures és az Apollo Global Management közös ajánlatot tett a Paramount Global médiavállalatra, ami alapjaiban rengetheti meg a filmpiacot.

A Sony Pictures és az Apollo Global Management magántőkealap 26 milliárd dollárnyi (körülbelül 9400 milliárd forint) felvásárlási ajánlatot tett a Paramount Global médiavállalatra. A The Wall Street Journal értesülései szerint ez az összeg csupán kiindulási tárgyalási alapnak tekinthető és nem kötelező érvényű, továbbá magában foglalja a médiaóriás 14,6 milliárd dolláros adósságát is.

Amennyiben az üzlet létrejön, a Sony többségi részesedést szerezhet a Paramountban, míg az Apollo kisebbségi tulajdonosként léphet be a vállalathoz. Az Apollo korábban, az év elején már megkísérelte a Paramount felvásárlását, de akkor a cég a Skydance médiacéggel kezdett kizárólagos tárgyalásokat. Ezt a döntést több részvényes is kritizálta, ami végül Bob Bakish vezérigazgató lemondásához vezetett.

A Skydance kizárólagos jogai a Paramounttal folytatott tárgyalásokra pénteken járnak le, így a Paramount Global mostantól más érdeklődőkkel is tárgyalhat.