Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 22., hétfő

Az iráni elnök tovább szigorítaná a nők fejkendőviselési szabályait, míg az Erasmusból kizárt magyar egyetemek perelhetik az Európai Uniót. Balog Zoltán egy zárt körben tartott beszélgetésen elmondta, hogy egy letartóztatással fenyegetett lelkészt is meg akart menteni. Brazíliában Bolsonaro hívei utcára vonultak, hogy Elon Muskot éltessék, és három lengyel nagyvárosban kormánypárti győzelem született. Egy balatoni város jelentős építési szigorításról döntött, az ország legmagasabb csúcsát hótakaró borítja, és a Leverkusen idén legyőzhetetlennek tűnik. Az MTK a 97. percben szerzett góllal győzte le az Újpestet, Bellingham a 90. perc után döntötte el a meccset a Barca ellen, Babos pedig négy év után ismét tornagyőztes lett párosban.

Budapesten több helyen is forgalmi változásokra kell számítani. Az M0-s autóút északi szakaszán baleset miatt lezárták a belső sávot, a X. kerületi Kápolna utcában baleset történt, a IX. kerületi Liliom utcát elektromosközmű-javítás, a XIV. kerületi Rákospatak utcát csatornaépítés, míg a XI. kerületi Mányoki utat épületfelújítás miatt zárják le. A BKK járatai közül több is terelőútvonalon közlekedik, és néhány járat ritkábban jár, illetve megnövekedett menetidővel kell számolni.

A mai időjárás felhős lesz, többfelé zápor várható, a hőmérséklet pedig 9 és 15 fok között alakul. A névnapokat ünneplők között Csilla és Noémi nevűek találhatók. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 395,06, USD 371,09, CHF 408,46, GBP 461,67.

A reggeli hírek mellett egy érdekes történet is napvilágot látott, amely a kínai kamuküldemények, a posta, egy kazah tiszteletbeli konzul és a lélegeztetőgép-biznisz összefüggéseit boncolgatja.