A TikTokon népszerű orvos is a TISZA EP-listáján

A Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) előszűrése és közönségszavazása után kiderült, hogy Magyar Péter pártjának Európai Parlamenti listáján egy TikTokon ismert orvos is helyet kapott.

Az előválogatás és a közönségszavazás eredményeként több mint 95 ezer ember voksolt a jelöltekre, mindössze két nap alatt. A szavazást Kulja András nyerte meg, aki TikTokon készít egészségedukációs videókat, és 360 ezer követővel büszkélkedhet.

Dávid Dóra, aki jogi végzettséget szerzett Londonban és Cambridge-ben, és többek között az Európai Bizottság jogi szolgálatánál is dolgozott, a második helyen végzett. A harmadik helyre Lakos Eszter jogász-közgazdász került, aki nemcsak Budapesten, hanem Bolognában és Milánóban is tanult, és az uniós szerveknél tevékenykedett a kutatás és az innováció terén.

A lista élén Magyar Péter áll, aki korábban jelezte, hogy nem kíván az Európai Parlament tagja lenni. A második helyen így Dávid Dóra kapott helyet, mivel ő volt a legtöbb szavazatot kapott női jelölt. A harmadik helyen Tarr Zoltán református lelkész szerepel, aki egy tüntetésen való felszólalása után került kirúgásra, míg a negyedik helyen a szavazás győztese, Kulja András áll.

Magyar Péter bejelentette, hogy a párt az aláírásgyűjtést a hétvégén kezdi meg.