Brüsszel elfoglalása és a választási gyűlöletbeszéd

Brüsszel elfoglalására Orbán Viktor haditervet hirdetett, célja a szélsőjobboldali pártok globális szövetségének összehozása, amely Oroszország érdekeit is szolgálja.

Orbán Viktor nem titkolt célja, hogy Európa és a világ szélsőjobboldali pártjaival szorosabb együttműködést alakítson ki, ami Oroszország számára is előnyös lehet. E cél érdekében a magyar miniszterelnök jelentős szervezőmunkát és költségvetési forrásokat mozgósított. Az amerikai Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) már három alkalommal is élvezhette a magyar kormány vendégszeretetét, amelynek célja az antiglobalista erők globális szövetségének létrehozása. A rendezvényeket az Alapjogokért Központ főnöke szerint az antiglobalista erők összefogására hívták életre.

A legutóbbi budapesti CPAC találkozón több bukott politikus is részt vett, mint például Mateusz Morawiecki, Janez Janša, Geert Wilders és Santiago Abazcal, valamint Eduardo Bolsonaro, a volt brazil elnök fia. A résztvevők között volt Donald Trump is, akinek visszatérését az USA elnöki székébe sokan várják. A Brüsszelben megrendezett Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) eseményét a Mathias Corvinus Collegium szervezte, amelyet a belga jogállam szólásszabadság nevében engedélyezett, miután egy helyi polgármester biztonsági aggályokra hivatkozva betiltotta.

Az ország kampányüzemmódba kapcsolt, a június 9-i önkormányzati és EU-s választásokra készülve. A kormányfő a közrádióban tett kijelentésével, miszerint "lőni, tölteni" kell, a választási folyamatot egy élethalálra menő küzdelem színterévé változtatta. A Fidesz és a kormány propagandája szerint a választáson két csoport áll szemben egymással: a magyarokat és a nemzetet hitelesen képviselő Fidesz szavazói, valamint a brüsszeli elit és a Soros-hálózat által lefizetett ellenzék.

A magyar külpolitika keleti kapcsolatainak erősítése is fontos téma. A külügyminisztérium új légi járatok indításával igyekszik erősíteni ezeket a kapcsolatokat, legutóbb Kuangcsou városába indult járat, amelyet a magyarok többsége Kantonként ismer. A változásokat a kormányzó urunk fennkölt személye jelenti, minden más változó és múlandó.

A háborús veteránok helyzete Jugoszlávia utódállamaiban is aggodalomra ad okot. A délszláv háborúkban részt vett veteránok gyakran időzített bombaként élnek a társadalomban, és esetenként tragédiákhoz vezetnek. A cikkben három esetet ismertetnek, amelyek a veteránok súlyos problémáit mutatják be.

: Élet és Irodalom