SPAR tortellini visszahívás

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a Spar Veggie spenót-kesudió tortellinit, mivel a termékben nem jelölt földimogyoró allergén található, ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton jelentette be.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a 250 grammos kiszerelésű, 2024. május 27-i minőségmegőrzési idejű terméket ne fogyasszák el.

A visszahívás érinti azokat a termékeket, amelyeket a SPAR üzleteiben vásároltak, és a vásárlók visszavihetik azokat a boltokba, ahol a termékek árát megtérítik.

Márciusban a SPAR egy másik terméket, snidlinges szendvicsfeltétet is visszahívott nem jelölt allergén (szója) jelenléte miatt.

A Nébih a közelmúltban interjút adott az Agárszektornak, amelyben arról számolt be, hogy leggyakrabban a citrusféléken azonosítottak veszélyes növényvédő szereket a magyar zöldségek közül. „Leggyakrabban a citrusféléken azonosítottunk az EU-ban nem engedélyezett növényvédő szert, valamint a fejes saláta, az uborka, a szamóca, az alma, a körte és a retek azok a fajok, amelyeknél többször találtak szakembereink növényvédőszer-maradékot” – közölték.