Eszméletlenre verték és kirabolták ismerősüket a fővárosi erdőben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik brutálisan megverték és kirabolták ismerősüket a Kiserdőben, majd magára hagyták őt. A támadás során az áldozat eszméletét vesztette, és súlyos, 8 napon túli sérüléseket szenvedett. A vádlottak közül kettő korábban már büntetésben részesült, amelynek végrehajtását most a főügyészség ismételten indítványozza.

A vádirat részletei szerint a támadás 2021. október 23-án, délelőtt történt, amikor a két 30 éves férfi és egy 23 éves nő a XIX. kerület, Határ út metróállomás felé tartó 52-es villamoson utaztak, és találkoztak az ittas állapotban lévő sértettel. A férfiak pénzt követeltek tőle, de amikor az áldozat nem engedett a követelésnek, erőszakos cselekménybe kezdtek. A sértettet a villamosmegállóban először megütötték, majd követték az erdőbe, ahol a bántalmazás folytatódott.

Az erdő szélén a támadók rárontottak az áldozatra, és annak értékeit követelték. A bántalmazás akkor ért véget, amikor az áldozat eszméletét vesztette. A vádlottak ekkor elvették a sértett kabátját, kifosztották, majd visszatértek hozzá, hogy az erdő mélyére vigyék, ahol magára hagyták.

A sértett – aki súlyos, 8 napon túli sérüléseket szenvedett – később magához tért, majd kigyalogolt az utcára és egy járókelőtől kért segítséget, aki mentőt hívott. A Fővárosi Főügyészség a támadókat csoportos rablás bűntettével és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és halmazati büntetésként fegyházbüntetést, illetve a jogtalan haszonszerzési szándék miatt pénzbüntetés kiszabását is indítványozta a vádiratban.

A vádlottak közül kettő korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltetett, amelynek végrehajtását a főügyészség most indítványozza. A támadás súlyossága és az áldozat sérüléseinek komolysága miatt a vádlottak komoly büntetésre számíthatnak. A rendőrség 3 napon belül elfogta a vádlottakat, akik a sértettől elvett értékekkel együtt távoztak a helyszínről.