Ócsa polgármestere a Koltai-ügyről: Soha senkit nem tiltottam ki

Koltai Róbert korábban arról írt, hogy nemkívánatos személy lett Ócsán, azonban Bukodi Károly polgármester cáfolja a kitiltás tényét.

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere egy videóban reagált a felmerült vádakra, melyek szerint politikai lejárató kampány áldozata lett. A városvezető kijelentette, hogy semmiféle kitiltás nem történt, csupán a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépő közül kellett választaniuk, és nem Koltai Róbertre esett a választás.

A polgármester elmondása szerint a pedagógusnapi rendezvényre való felkérést még januárban tárgyalták meg a színésszel, de írásos szerződés nem jött létre, és a kommunikáció nem volt a legmegfelelőbb, de már január végén jelezték a visszalépést. Bukodi hangsúlyozza, hogy semmilyen eszköze vagy joga nincs bárkit is kitiltani a városból, és személyisége sem engedné meg ezt a cselekedetet. Hozzátette, hogy az ügy felmerülése, mindössze két nappal az önkormányzati választások előtti kampány kezdete előtt, politikai támadás része lehet ellene.

Bukodi szerint a lemondás kommunikációja "nem a legjobban sikerült", és ebből lett az, hogy "a baloldali média" kitiltást emleget. Megjegyezte, hogy a levélváltás januárban volt, Koltai mégis két nappal a választási kampány kezdete előtt írt nyílt levelet az ügyben, noha előbb is megtehette volna.

A Partizán című műsorban Ráskó Eszter humorista is beszélt a stand up-előadók helyzetéről, és arról, hogy szerinte nem a hatalom, hanem a kisebb rangú döntéshozók tartanak a közéleti szereplőktől. Ráskó szerint nem Orbán Viktor vagy a magas rangú politikusok reagálnak érzékenyen a humoristákra, hanem például egy művelődési központ kultúrszervező bizottsága lehet az, akik aggódnak a polgármester reakciójától. A humorista hozzátette, hogy egy törvénytervezet, amely a művelődési házak programjait kívánja egységesíteni, röhejes és idejétmúlt elképzelés, amely szorongást kelt a helyiekben. Ráskó kifejtette, hogy az internet korában a közönség úgyis megtalálja a kívánt tartalmat, így a gondolatrendőrség működtetése értelmetlen.