Rúzsa Magdi a rádiók királynője

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2023-as elemzése szerint Rúzsa Magdi volt a legtöbbet játszott előadó a magyar rádiókban, több mint két és félszer annyiszor, mint a huszadik helyezett Azahriah.

A NMHH által vizsgált 147 rádió műsortükre alapján Rúzsa Magdolna dalait átlagosan ötéves korukban hallgathattuk a legtöbbször, míg Azahriah a 171. helyről a huszadikra lépett előre a ranglétrán. A magyar előadók mellett a külföldi művészek közül Ava Max volt a legnépszerűbb, friss, átlagosan kétéves dalokkal, míg a második helyezett Minelli román énekesnő lett. A top 20-ból tizenegy zenész az Egyesült Államokat, négy pedig az Egyesült Királyságot képviselte.

A rádiók zenei repertoárja igen változatos képet mutatott. A Bartók rádió kiemelkedően sokszínű volt, 37 864 különböző zeneszámmal szolgálva ki a közönséget, míg a Berettyó Live gyakran ismételte ugyanazokat a műveket. A legtöbbször játszott sláger Miley Cyrus "Flower" című száma lett, amelyet több mint 15 ezer alkalommal játszottak le, ezzel megelőzve az összes magyar dalt. A vizsgált rádiók több mint 12 ezerszer játszották le a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar-szerzeményt, az "Úristen"t, amely bár 2022-ben jelent meg, 2023-ban is ez volt a legtöbbet játszott hazai sláger.

A népszerű művészek között olyan veteránok is helyet kaptak, mint a Bikini zenekar, Demjén Ferenc, az LGT, valamint a Mária Rádió által gyakran játszott Szentpéteri Csilla. A rádiók eltérő zenei kínálata azt mutatja, hogy a hallgatók igényei igen széles spektrumon mozognak, a klasszikus magyar előadóktól a modern nemzetközi slágerekig. A legnagyobb ismétlésszámmal a Táska Rádió és Rádió 1 Budapest dolgozott.