Abbahagyja a teniszt a kétszeres Grand Slam-bajnok sztár

A korábbi világelső spanyol teniszezőnő, Garbine Muguruza bejelentette, hogy 30 évesen visszavonul a profi tenisztől.

Garbine Muguruza, aki kétszeres Grand Slam-győztes, a Madridban tartott sajtótájékoztatóján szombaton jelentette be, hogy befejezi teniszkarijerjét. "Úgy érzem, itt az ideje visszavonulni, és új fejezetet nyitni az életemben" – mondta Muguruza.

A venezuelai születésű spanyol sportoló pályafutása során jelentős sikereket ért el, többek között a 2016-os francia nyílt teniszbajnokságon (Roland Garros) Serena Williamst, míg a 2017-es wimbledoni bajnokságon Venus Williamst legyőzve diadalmaskodott. Muguruza az egyetlen játékos, aki mindkét Williams nővért, Serenát és Venus-t is legyőzte Grand Slam-tornán a végső győzelemért.

Karrierje alatt összesen 10 trófeát szerzett a WTA Touron, és 2017-ben állt a WTA rangsorának élén. 2015-ben a wimbledoni döntőben, 2020-ban pedig az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes fináléjában maradt alul.

Muguruza 2023 januárja óta nem lépett pályára, és tavaly áprilisban közölte, hogy szünetet tart, hogy több időt tölthessen a családjával. Az ideiglenesnek szánt lépés végül véglegesnek bizonyult.