Román győzelem a jégkorong-világbajnokságon

A román jégkorong-válogatott legyőzte a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a magyar válogatott nem juthat fel pénteken, még ha legyőzi is az olaszokat.

A román csapat 3-2-re győzött a dél-koreaiak ellen, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem harcolhatja ki a feljutást az olaszok elleni esti mérkőzésen. A románok a mérkőzés 56. percében, emberhátrányban szereztek gólt, amivel eldöntötték a találkozót. A román válogatottban 17 erdélyi magyar is szerepel, akik szerdán már legyőzték a magyar csapatot. Roberto Gliga és Sándor Székely Ottó góljaival a románok már a második harmadban vezettek, míg a dél-koreaiak az utolsó harmadban egyenlítettek, de Péter Balázs emberhátrányos góljával a románok ismét előnybe kerültek.

A dél-koreai csapat a mérkőzés hajrájában nem tudott pontot szerezni, így veszélybe került a kiesés szempontjából. A román válogatott győzelmével a magyar csapatnak már csak elméleti esélye maradt a feljutásra, amelyet az olaszok elleni esti mérkőzésen már nem érhet el.

A világbajnokság negyedik fordulójában még két mérkőzés van hátra: Szlovénia a japán, míg Olaszország a magyar csapattal mérkőzik.