Fucsovics Márton kihagyta a cagliari negyeddöntőt

Fucsovics Márton nem lépett pályára a Cagliariban zajló salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében, így a világranglistán ismét a legjobb 50 között szerepel.

Fucsovics Márton kénytelen volt visszalépni a pénteki negyeddöntőjétől a Cagliariban megrendezett 175-ös kategóriájú tenisztornán. A magyar játékos, aki korábban két győzelmet aratott az olaszországi challengeren, nem tudta vállalni a Daniel Elahi Galán elleni mérkőzést.

Ez az első alkalom április eleje óta, hogy Fucsovics Mártont legyőzték, bár ezúttal nem a játékban, hanem a versenyből való visszalépés miatt. A bukaresti 250-es torna győztese után Cagliariban két sikeres mérkőzést követően nem állt ki a harmadikra.

Fucsovics Márton eredményei révén a következő héttől ismét a világranglista top 50-es mezőnyében található majd. A 32 éves teniszező a cagliari szereplésével 15 ATP-pontot gyűjtött, amivel három helyet lépett előre a ranglistán. A következő verseny, ahol várhatóan pályára lép, a római mestertorna lesz, bár a torna egyik főszereplője, a világranglistán harmadik Carlos Alcaraz sérülés miatt bejelentette, hogy nem vesz részt a versenyen.

Marozsán Fábián társaságában Fucsovics Márton ismét bekerült a világranglista legjobb 50 játékosa közé, így jelenleg két magyar teniszező büszkélkedhet ezzel a teljesítménnyel. Alcaraz sérülése miatt a római tornán nem lesz ott, ami érdekessé teszi a versenyt, hiszen a világranglista első négy helyezettjéből hárman is sérüléssel küzdenek: Jannik Sinner csípősérülés, Danyiil Medvegyev pedig egy szett után feladta a madridi mérkőzését.