Kaposvári fideszes alpolgármesterek: Alaptalan rágalmazás a szexuális zaklatási vád

A kaposvári fideszes alpolgármesterek alaptalan rágalmazásnak és minden bizonyíték nélküli politikai támadásnak nevezték a Demokratikus Koalíció (DK) állításait, melyek szerint egyikük érintett lehet egy szexuális zaklatási ügyben.

Kozma Lilla Rita, író és szociális munkás, a hvg.hu-nak nyilatkozva azt állította, hogy 2009-ben, 15 éves korában, a Fidelitas tagjaként szexuális zaklatás áldozata lett. Egy kaposvári fideszes képviselő az autójában molesztálta őt, aki jelenleg is hivatalban van. A képviselő tagadta a vádakat. A DK péntek délután azt állította, hogy az érintett személy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere, és felhívást intéztek az illetőhöz, hogy álljon nyilvánosság elé és mondjon le, valamint követelték a rendőrségtől az eset kivizsgálását.

Kozma Lilla Rita korábban, tavaly februárban a WMN-en írt először a zaklatásról, de most részletesen is beszámolt az eseményekről. Elmondása szerint a bántalmazás a 2009-es EP-választás után történt, amikor a képviselővel megbeszélte, hogy kifizet neki egy telefonszámlát, ami a fidelitasos munkája során keletkezett. A férfi az autójába invitálta, majd egy szántóföld szélére vitte, ahol zaklatni kezdte. Kozma azt mondta, hogy az eset után egy évig nem menstruált és idegösszeomlást kapott, ami miatt terápiára kezdett járni. A történtekről beszámolt két idősebb fideszes nőnek, akik nem vették komolyan, és bár a következő években többször is találkozott a politikussal, sosem voltak kettesben. 2011-ben Kozma kilépett a Fidelitasból.

A kaposvári önkormányzat három fideszes alpolgármestere először egy közös válaszban utasította vissza a DK-sok híreszteléseit, majd egy újabb levélben konkrétan tagadták a DK és Kozma Lilla Rita állításait. Azt írták, hogy a baloldalhoz köthető személy állításai hazugságok, és a „háborúpárti dollárbaloldal és a dollármédia a kampányban mindent bevet, még a legaljasabb módszereket is”.