A világ első elektromos luxuskabriójának leleplezése

A Maserati bemutatta legújabb tisztán elektromos modelljét, a GranCabrio Folgore-t, amely a márka villanyautós kínálatának legdrágább darabja lett.

A bolognai székhelyű vállalat mostantól három különböző elektromos autót kínál a vásárlóknak, köztük ezt az újdonságot. A GranCabrio Folgore tetőjének nyitása mindössze 14 másodpercet vesz igénybe, míg a zárása 16 másodpercet, és ezek a műveletek akár 50 km/órás sebesség mellett is elvégezhetők.

A gyorsulás tekintetében a GranCabrio Folgore kiemelkedik: 2,8 másodperc alatt éri el a 0-ról 100 km/órára gyorsulást, és a végsebessége eléri a 290 km/órát. A Maserati szerint ez teszi a modellt a világ leggyorsabb nyitott tetős villanyautójává a piacon.

A luxuskabrió listaára Németországban 206 713 euró, ami jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 81,6 millió forintnak felel meg. Azonban a német autópályákon történő közlekedésre érdemes fokozott óvatossággal tekinteni, hiszen a közelmúltban súlyos tömegbaleset történt az A70-es autópályán, ahol 25 autó ütközött egymásnak, és körülbelül 20 személy sérült meg. A balesetet a rossz időjárási körülmények okozták, és az autópályát további intézkedésig mindkét irányban lezárták, ami késő délutánig is eltarthat. Ezért a Maserati GranCabrio Folgore tulajdonosoknak és minden autós utasnak ajánlott az utazás előtt tájékozódni az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről.