Pénteki hajnali fagyok és a hétvégi időjárás előrejelzése

A pénteki reggel a hét legderesebb hajnalaként vonult be az időjárás történetébe, több helyen is gyenge fagyokkal, melyek a talaj mentén és 2 méteres magasságban is érzékelhetőek voltak.

Az Időkép.hu beszámolója szerint a hőmérők hajnalban gyakran -2, -3 fokot mutattak, különösen az Északi-középhegység, a Bakony és az Őrség területén. A főváros környékén deres táj fogadta a korán kelőket, míg északkeleten jégesővel tarkított záporok tették változatossá a reggelt.

A Kiderül.hu előrejelzése alapján a szombati nap főként felhős időt hoz, de hosszabb napos periódusokra is számíthatunk, elsősorban keleten és délkeleten. Eső, zápor és helyenként zivatar is előfordulhat, de a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék valószínűsége. A szél északira, északnyugatira fordul, és sok helyen élénkül, néhol erősödik.

Az éjszakai hőmérsékletek többnyire 0 és +6 fok között alakulnak, de a szélvédett, hidegre hajlamos területeken akár -3, -1 fokot is mérhetnek. A nappali maximumok pedig 11 és 17 fok között várhatóak.