Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, hajtóvadászat a cserbenhagyó sofőr ellen

Hajtóvadászat indult a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton történt halálos baleset okozója ellen, ahol két ember vesztette életét.

Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában 2024. április 18-án 22 óra körül három autó ütközött össze. Egy bolgár rendszámú Volkswagen Touareg a város irányába haladva ütközött egy szemben közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. A baleset következtében a szemből érkező magyar rendszámú kocsiban utazó középkorú férfi és nő a helyszínen életüket vesztették.

A bolgár rendszámú jármű vezetője és utasai, akik nepáli állampolgárok, a baleset után elmenekültek. A mögöttük érkező autóban utazó két személy – az elsődleges adatok szerint – könnyebben sérült meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, és hajtóvadászatot indítottak a cserbenhagyó sofőr és utasai ellen. A rendőrség felhívást tett közzé a police.hu oldalon, és keresik a balesetet okozó személyeket, akik közül hat férfi és egy nő.

A Blikk által is megerősített információk szerint a baleset súlyosságát jelzi, hogy az autók a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videóján látható, hogy a baleset következtében körülbelül kétszáz méteren keresztül törmelék, olaj és egyéb folyadékok borították a gyorsforgalmi utat, a szalagkorlátból is megsérült egy száz méteres darab. A felvételeken látszik, hogy a balesetben egy BMW városi terepjáró is érintett volt, mellette két kisebb jármű látható, az egyik gyakorlatilag felismerhetetlenné tört.

A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsokban rekedt embereket, és átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. A BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot, a körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki. A rendőrség a honlapján fotókat is közölt a keresett személyekről.