Bőny: Két évtized alatt négy véres támadás

Bőny falujában az elmúlt húsz év során négy élet elleni támadás történt, melyek közül három halálos kimenetelű volt. A legutóbbi eset egy iskolai késelés volt, ahol a támadó és az áldozat is hatodik osztályos diák volt. A kislány szerencsére túlélte a támadást.

A bőnyi esetek a sajtóban nagy visszhangot kaptak, így sokan emlékezhetnek a korábbi tragédiákra. Az első eset 2005-ben történt, amikor egy fiatal pár meggyilkolta egy német házaspárt, hogy megszerezzék az ingatlanukat. A gyilkosság részletei különösen kegyetlenek voltak, a tettesek a holttesteket egy kútba rejtették. A fő elkövető életfogytiglani börtönbüntetést kapott, míg társa két év börtönt. Az ítéletet az ítélőtábla is helybenhagyta.

2008-ban egy állatmenhely vezetőjének eltűnése okozott aggodalmat. A hét hónapig tartó nyomozás során kiderült, hogy a gondozó ölte meg a nőt, miután fizetség helyett bántalmazásban részesült. Az elkövető a holttestet elégette, majd később a rendőrségnek megmutatta a maradványok helyét. A Győri Törvényszék először 10 év börtönre ítélte, amit később a Győri Ítélőtábla 13 évre súlyosbított.

A harmadik eset, a rendőrgyilkosság 2016-ban történt, amikor egy hungarista szervezet vezetője lelőtt egy rendőrt, aki a házában tartott razzián vett részt. A bíróság megállapította, hogy a vádlott illegálisan tartott fegyveréből származott a halálos lövedék, ellentétben a védelem állításával, miszerint baráti tűz okozta a tragédiát. A támadó életfogytiglani börtönbüntetést kapott, feltételes szabadlábra bocsátásának lehetőségével 25 év után.

A legfrissebb eset egy iskolai késelés, ahol a támadó és az áldozat egyaránt hatodik osztályos diák volt. A kislány életveszélyes állapotban került kórházba, de a jelentések szerint már túljutott a közvetlen életveszélyen.