Új funkciók érkeznek az Android és Samsung eszközökre

A Windows 11 hamarosan egy olyan frissítést kap, amely lehetővé teszi az androidos készülékek vezeték nélküli szinkronizálását a számítógéppel, míg a Samsung középkategóriás telefonjai mesterséges intelligenciás funkciókat kaphatnak.

A Windows 11 felhasználói számára új lehetőség nyílik meg: az androidos készülékek belső tárhelye vezeték nélküli módon is megjelenik majd a Fájlkezelőben, mintha adatkábellel csatlakoztatták volna a számítógéphez. Ez a változás az Android 11 vagy újabb verzióját futtató eszközökkel lesz elérhető, és a Link to Windows béta verziójának telepítése szükséges hozzá a tesztelési időszakban. A felhasználók a megszokott fájlműveleteket – törlés, áthelyezés, másolás – is el tudják majd végezni, mintha fizikai kapcsolat lenne a két eszköz között. Az újdonság már szerepel a Windows 11 előzetes változatában, és a funkció bekapcsolásához a Beállításokon belül a Bluetooth- és más eszközök beállításai fül alatt kell kiválasztani a Mobilkészülékek menüpontot, majd ott saját telefonját. A frissítés pontos megjelenési ideje még nem ismert.

A Samsung felhasználói szintén izgalmas fejlesztésekre számíthatnak. A cég bejelentette, hogy a középkategóriás Galaxy A-széria idei modelljei, mint például az A35 és az A55, hamarosan mesterséges intelligenciás funkciókat kaphatnak. Ezek a funkciók a One UI 6.1.1-es frissítés részeként válhatnak elérhetővé, amely akár már ebben a hónapban vagy szeptemberben is megjelenhet. Fontos megjegyezni, hogy nem minden MI-funkció lesz elérhető a középkategóriás készülékeken, és a régebbi Galaxy A-modellek nem kapják meg ezt a frissítést. Az új funkciók pontos tartalma egyelőre nem ismert.

: HVG Tech rovatának Facebook-oldala : HVG Tech rovatának Facebook-oldala : Windows Central