Medvetámadás Maros megyében

Egy juhászra támadt egy medve Maros megyében, Romániában, súlyosan megsebesítve a férfi mindkét lábát szerda hajnalban. A 47 éves Juhász János, aki Kissajóról (Sieut) származik, éppen a nyáját védelmezte, amikor az eset történt.

A medvetámadás Marosliget (Dumbrava) közelében történt. A hajnali két órakor leadott segélyhívásra a palotailvai hegyimentő-szolgálat és a dédai rohammentő-egység (SMURD) is hamar a helyszínre érkezett. A mentősök a helyszínen ellátták az áldozatot, majd kórházba szállították. Robert Kovács, a Maros megyei hegyimentő szolgálat vezetője szerint a juhász éppen a nyáját próbálta megvédeni, amikor a medve rátámadt. Juhász János Marosliget közelében szenvedett balesetet.

Ez az eset nem egyedi, hiszen Romániában július elején egy 19 éves lány vesztette életét egy medvetámadásban a Bucsecs-hegységben, mely egy népszerű túraútvonalon történt. A tragikus események rávilágítanak a vadon élő állatok és az emberi közösségek közötti konfliktusok növekvő veszélyére a régióban.