Repülőgépen kialakult helyfoglalási vita a TikTokon

Egy nő megosztotta a TikTokon, hogy nem volt hajlandó átadni az első osztály első ülését egy 13 éves fiúnak a repülőgépen, ami heves vitát váltott ki a kommentelők között.

A LADbible beszámolója szerint a nő a repülőgép legjobb helyén ült, az első osztály első ülésén, ahol többet kell fizetni a kényelemért, például az ablak melletti helyért és a tágas lábtérért. Egy stewardess megkérdezte tőle, hogy hajlandó lenne-e átadni a helyét egy gyereknek, hogy a családja közelében ülhessen, de a nő nemet mondott. A fiúnak így másik helyet kellett keresniük. A nő a TikTok videójában kifejtette, hogy végül találtak megoldást, és hozzátette: "szóval nem, nem vagyok egy szörnyű ember. A gyerek is 13 éves volt."

A történtek kapcsán a közösségi médiában megosztottak a vélemények. Egyesek támogatták a nő döntését, például egy anya azt írta, hogy ő is a nő oldalán áll, és ha a család együtt akart volna ülni, akkor gondoskodniuk kellett volna arról, hogy az ülések egymás mellett legyenek. Mások viszont úgy vélték, hogy a nő lehetett volna rugalmasabb. Egyetértés volt abban, hogy a családnak kellett volna előre jeleznie az ülésigényüket, nem pedig a légitársaság munkatársának. A nő szerint azonban a fiú rokonai közül senki sem szólította meg őt.