Tavaszi időjárás: Záporok és zivatarok színesítik a napokat

Az áprilisi meleg időszakot követően változékony, hűvös és szeles időjárásra kell számítanunk. A csütörtöki hajnali hőmérsékletek 1 és 7 fok között alakultak, délután pedig 12 és 16 fok közötti értékekre melegedhet a levegő.

A csütörtöki nap folyamán napos és gomolyfelhős időre számíthatunk, de több helyen előfordulhatnak futó záporok vagy zivatarok, helyenként apró szemű jéggel kísérve. Emellett viharos széllökések is várhatók, melyek sebessége elérheti a 60-70 km/h-t. Keleten, délkeleten esősen indulhat a reggel, a Duna-Tisza közén pedig apró szemű jégeső is előfordulhat.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre lehet számítani, időnként gomolyfelhősödéssel, de a délután második felében a Dunántúlon már több felhő is megjelenhet az égen. Egy gyenge hidegfront hatására az Alföldön, az Északi-középhegységben, majd nyugaton és északnyugaton is kialakulhatnak futó záporok, sőt égdörgés is előfordulhat. A hajnali órákban a hidegre érzékeny helyeken gyenge fagy is lehet, míg más helyeken a hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul. A délutáni maximumok 12 és 17 fok között várhatók.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes lehet a gomolyfelhőképződés. Elszórt záporok, néhol zivatarok főként a Dunántúlon és északon alakulhatnak ki. Hajnalban északon, északkeleten süllyedhet fagypont köré a hőmérséklet. Napközben 13-18 fok valószínű.

Vasárnap már felhősebb idő jöhet, szórványosan eső, záporok, néhol zivatarok előfordulhatnak. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet 11-18 fok között alakulhat. Figyelmeztetést adtak ki kilenc vármegyére a zivatarokat kísérő erős szélre, villámlásra, jégesőre.