Balesetek miatt több buszjárat menetideje változott Budapesten

Csütörtök reggel több baleset is történt Budapesten, amelyek hatással voltak a közösségi közlekedésre, több buszjárat útvonala és menetideje is módosult.

Buda XIV. kerületében, a Fogarasi út és az Örs vezér útja kereszteződésében négy jármű ütközött össze, ami miatt több autóbusz módosított útvonalon közlekedik, és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk az utasoknak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 161-es, a 161A, a 161E, a 162-es, a 169E, a 202E és a 262-es autóbuszok érintettek a változásban.

A BKK hozzátette, hogy a 161A és a 169E autóbuszok Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között az Örs vezér tere felé, míg a 202E autóbusz Rákoskeresztúr városközpont és a Kis utca között Kőbánya-Kispest felé megnövekedett menetidővel közlekednek. A 162-es és a 262-es autóbuszok esetében is hasonló a helyzet, ezek Kőbánya alsó vasútállomás felé, míg a 161-es és a 161E autóbuszok az Örs vezér tere felé közlekednek megnövekedett menetidővel.

A katasztrófavédelem megerősítette, hogy a XIV. kerületi balesetben négy jármű érintett, és ez akadályozza a tömegközlekedési járművek forgalmát is.

További forgalmi korlátozások a fővárosban és az országban

A IX. kerületben egy kamion és egy személyautó ütközött össze a Kvassay Jenő út elején, ahol a tűzoltók áramtalanítják a járműveket. Összesen öt személy utazott a járművekben, és a baleset miatt két sávon forgalmi akadály alakult ki.

Az Utinform jelentése szerint az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon karbantartási munkák miatt a belső két sávba terelik a közlekedőket, ahol a torlódás meghaladta a 8 km-t. Az M7-es autópályán, Letenye felé, Martonvásár térségében geodáziai mérések miatt a külső sávot lezárták, és közel 3 km-en torlódik a forgalom. Hajdú-Bihar megyében, a Debrecen-Biharkeresztes összekötő úton egy baleset miatt az utat teljes szélességében lezárták.

Az M1-es autópályán több szakaszon burkolatfelújítási munkák folynak, ahol forgalomterelésre kell számítani. Az M3-as autópályáról, a Vásárosnamény felé vezető oldalon az M0-s autóúti csomópont előtt a Szilas pihenőhelyet felújítási munkák miatt lezárták. Az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában szintén munkálatok zajlanak, amelyek szombatig tartanak.

Ezek a munkálatok és balesetek hosszabb menetidőt eredményezhetnek az érintett szakaszokon.