Ungár Péter: A Fidesz leendő frakciója együttműködne Ursula von der Leyennel

Az LMP társelnöke, Ungár Péter közösségi oldalán osztotta meg, hogy a Fidesz-KDNP leendő frakciója, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képes lenne együttműködni Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

Ungár Péter felhívta a figyelmet arra, hogy az ECR frakció, amelybe a Fidesz képviselői is terveznek beülni, szívesen fogadná az Európai Néppárt tagjait, beleértve Von der Leyent is, akit a Fidesz korábban a nemzetközi összeesküvés megtestesítőjeként ábrázolt a kampányplakátokon. Az LMP társelnöke szerint ez a helyzet egy abszurd bohózatba kezd fordulni, mivel az Európai Uniót a magyar politikában csak színházi kellékként kezelik, és nincs racionális Európa-politika.

Ungár Péter hozzátette, hogy Magyarország érdekérvényesítő képessége folyamatosan romlik, és amennyiben az LMP képviseletet szerez az Európai Parlamentben, soha nem támogatnak majd olyan bizottságot, amelyet Von der Leyen vezet.

Az LMP társelnöke ígéretet tett arra, hogy pártja minden döntésnél mérlegelni fogja, hogy Magyarország ne váljon akkumulátorgyarmattá, és hogy a zöld átállás hasznai és terhei igazságosan oszoljanak meg.