Steinmetz Ádám politikai visszatérése

Két év szünet után Steinmetz Ádám, az olimpiai bajnok vízilabdázó és volt parlamenti képviselő, újra a politikai életbe lép, a Somogyi Függetlenek Szövetségének alapításával, melynek célja a helyi önkormányzatok függetlenítése és alternatíva kínálása a választóknak.

Steinmetz Ádám, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett vízilabdában, és parlamenti képviselőként is tevékenykedett, két év kihagyás után tér vissza a politikába. A 2022-es választások óta nem vett részt a politikai életben, miután nem sikerült bejutnia a parlamentbe, ahol a Fidesz jelöltje, Móring József Attila győzött ellene.

Az elmúlt időszakban Steinmetz a gazdasági tevékenységére, a Marcali melletti családi gazdaság fejlesztésére, korábbi tervei megvalósítására koncentrált, és családja is bővült egy kislánnyal. A közéleti eseményeket továbbra is figyelemmel kísérte, és úgy érezte, hogy a kormánypárt által ígért előrelépés az infláció és az elszigetelődés terén valósult meg, emellett több egészségügyi intézmény zárt be, és az iskolákban is csökkent a tanárok száma.

Steinmetz szerint a kormányközeli személyek vagyona és arroganciája is növekedett, ami még a kormánypárt hívei körében is ellenérzéseket váltott ki. Az önkormányzatok helyzete pedig egyre nehezebb, mivel szűkül a mozgásterük és függő helyzetbe kerültek a kormánnyal szemben.

Ezen változtatni kívánva, Steinmetz és több somogyi település polgármestere összefogott, hogy létrehozzák a Somogyi Függetlenek Szövetségét. Céljuk, hogy a júniusi önkormányzati választáson elindulva, alternatívát nyújtsanak azoknak a választóknak, akik számára a közösség és a település jóléte a legfontosabb.

Steinmetz és társai nem ideológiák mentén szerveződnek, hanem a "Somogyország szeretete" és a tapasztalt, független vezetők iránti igény hozza őket össze, hogy képviseljék a közösséget a vármegyei önkormányzati választáson. Az egyesület nem ideológiai szempontok mentén alakult, mert őket "Somogyország szeretete köti össze", és szeretnének azok számára is alternatívát nyújtani, akik szerint az önkormányzatokat meg kell szabadítani a pártpolitikai nyomás alól, és akiknek fontos, hogy a közösséget tapasztalt és független vezetők képviseljék.