Százezer forint értékű áruval távozott egy banda a Lidl-ből

Solti Lidl áruházából több mint százezer forint értékű áruval távozott egy négyfős társaság, melynek tagjai két gyermekkel együtt követték el a lopást.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Solti Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen – közölte a police.hu. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság által közzétett videófelvételen jól látható, hogy a két férfi és két nő, akik két gyermekkel érkeztek, hogyan próbáltak meg nem fizetett árukkal távozni az üzletből. Az eset 2024. január 26-án este 19 óra 15 perckor történt, amikor is a társaság egy bevásárlókocsit tolt ki a telepakolt áruval a bejárati ajtón keresztül a parkolóba.

Az áruház alkalmazottai azonban észrevették őket, így a banda kénytelen volt hátrahagyni a lopott termékeket és elmenekülni a helyszínről. A rendőrség közleménye szerint a társaság egy része valószínűleg egy kék színű Opel gépjárművel távozott.

A rendőrség április 18-án, az eset után majdnem három hónappal, közzétett egy videót, amelyen az látszik, hogy a társaság fizetés nélkül távozik az üzletből. A felvétel alapján a rendőrség keresi a bűnbandának nevezett csoport tagjait.

Aki felismeri őket, jelentkezzen a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál a 06-76/513-356-os telefonszámon. Bejelentést tehetnek névtelenség megőrzése mellett a telefontanú 06-80/555-111-es zöldszámán vagy a 112-es segélyhívón is.

Az Index beszámolója szerint az élelmiszer-infláció miatt szinte minden áruházláncnál drasztikusan megnőtt a bolti lopások száma. Egy bevásárlásért átlagosan 26 százalékkal kell többet fizetni, és az életszínvonal visszaesésével egyre többen lopnak megélhetésből, de az erőszakos fosztogatások is gyakoriak az üzletekben.