Polt Péter: Nem fellebbezett a meggyilkolt tamási nő a bíróság döntése ellen

Elutasította a bíróság annak a nőnek a távolságtartási kérelmét, akit a volt férje halálra késelt Tamásiban. A férfi évek óta fenyegette halálosan a volt feleségét és annak párját, de a nő nem fellebbezett a bíróság döntése ellen.

A Szekszárdi Törvényszék szóvivője egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a bíróság a távolságtartási kérelmet nem találta megalapozottnak, és így a nőt szerdán meggyilkoló volt férje Tamásiban elkövetett cselekmény előtt a kérelmet elutasították. A 49 éves férfi március 26-án reggel hatolt be a nő tamási házába, és több késszúrással végzett vele.

Polt Péter legfőbb ügyész a parlamentben válaszolva elmondta, hogy az asszony a bírósági döntés ellen nem fellebbezett. A férfi február 17-én szabadult a börtönből, ahol a nő ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt töltötte büntetését. A sértett ekkor kérte a Tamási Járásbíróságtól a megelőző távoltartást, amit az ügyészség is indokoltnak tartott, de a bíróság elutasította a kérelmet.

A tragédia kapcsán Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője megkérdezte, hogy „miért nem tudta elérni az ügyészség a tamási tragédia áldozata számára a távoltartási kérvény elfogadását?”. Polt Péter válaszában kiemelte, hogy a bírói döntés kihirdetése után a kérelmező és jogi képviselője egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a végzést tudomásul veszik, és nem kívánnak fellebbezni. Emiatt az ügyészség sem tudott jogorvoslati lépéseket tenni.