Angyalföldi új városnegyed: 2500 lakás és zöldterületek

Angyalföldön megkezdődött egy új városnegyed kialakítása, amely a Futureal-csoport és a Cordia legújabb projektje keretében valósul meg, és több mint egy kilométeres Duna-parti sétányt is magában foglal.

A Cordia sajtóközleménye szerint szerda délután indult el a 14 hektáros rozsdaövezeti terület megújítása, amelynek során egy 1,2 kilométer hosszú, mindenki számára látogatható multifunkciós sétány jön létre. A projekt részeként jelentősen bővül a zöldterület nagysága, 90 ezer négyzetméterre növekedve, és a parkosított környezet szabadon hozzáférhető lesz a nyilvánosság számára.

A beruházás során különös figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra: a tervezett 2500 lakás építkezéséhez szükséges áramot zöld forrásból szerzik be, a fűtést pedig geotermikus energiával oldják meg, ami az éves energiaköltséget négyzetméterenként 1000 forint alá csökkentheti. A lakások okosotthonokként is funkcionálnak majd, ahol a hőmérsékletet telefonos alkalmazással lehet majd szabályozni.

A fejlesztés része lesz egy óvoda és sportolási lehetőségek is, valamint egy Klubház, amelyet a beruházó a főváros legnagyobb közösségi funkciókat ellátó létesítményeként emleget, edzőteremmel és közösségi konyhával egyaránt.

Korábban felmerült egy 20 emeletes, 65 méter magas épület építésének lehetősége is a területen, amely tovább gazdagítaná a városnegyed profilját.