Jojo Siwa plágiumbotrányba keveredett új klipje miatt

Jojo Siwa neve ismét a középpontba került, de ezúttal nem a sikerei, hanem egy plágiumbotrány miatt, ami az interneten kavart nagy felháborodást.

Jojo Siwa, a Dance Moms valóságshow egykori gyermekszereplője, aki már két éves korában megkezdte tánckarrierjét, és a Dance Moms sorozatban vált ismertté, most plágiumvádak kereszttüzében találta magát. A Karma című dalával kapcsolatos botrány azután robbant ki, hogy kiderült: a számot eredetileg Miley Cyrusnak szánták, de sosem publikálták, majd Brit Smith és Timbaland dolgozta át, de az sem került kiadásra. A probléma akkor vált nyilvánvalóvá, amikor kiszivárgott Brit Smith ki nem adott feldolgozása, ami megerősítette, hogy a dal már létezett Jojo Siwa változata előtt.

A 20 éves Siwa állítása szerint új zenei műfajt teremtett, amit Gay Pop-nak nevez, de az internetezők szerint a dal nem az ő eredeti műve. A felháborodás nem csillapodott, a TikTokon számos paródia videó jelent meg, amelyek Siwát gúnyolják.

A botrány nem áll meg egy dalnál: Siwa következő albumának egyik számát is bemutatta, amelyet állítása szerint egyik exéről írt, de a közösségi médián felmerült vádak szerint ez a szám is egy korábbi, 2022-ben megosztott dal részletére hasonlít. Az internetezők szerint Siwa ismét más alkotását használja fel sajátjaként.

Jojo Siwa karrierje tehát újabb fordulatot vett, és bár a Dance Moms óta hatalmas követőtáborra tett szert, és sikereket ért el a zenei pályán, most a plágiumvádak miatt került ismét a figyelem középpontjába.