Újabb királyi photoshop-baki a középpontban

A dán királyi család hivatalos portréja körül kialakult photoshop-botrány foglalkoztatja a közösségi média felhasználóit.

Ezúttal Frigyes dán király és Mária királyné közös portréját vették górcső alá a kommentelők. A múlt héten közzétett képen a trónörökös pár teljes díszben, ékszerekkel felcicomázva tekint a kamera objektívjába. A fotó kapcsán felmerült vádak szerint a királyi pár külön-külön pózolt, majd a két képet utólag összevágták. Egyesek úgy vélik, a kép olyan, mintha mesterséges intelligencia alkotta volna, és a kezek elhelyezkedése is kérdéseket vet fel.

A dán királyi palota azonban cáfolta a manipulációs vádakat, megerősítve, hogy a kép valódi és nem esett át utómunkálatokon. A portré körüli bizonytalanságot növelheti az a pletyka is, mely szerint Frigyes királynak viszonya volt egy mexikói színésznővel, ami miatt Mária királyné a válás lehetőségét fontolgatta.

A királyi családok fotóinak szerkesztésével kapcsolatos felháborodás Katalin walesi hercegné anyák napi képének ügye óta húzódik. Az eset kapcsán a világsajtó napokig azon spekulált, hogy milyen változtatásokat hajtottak végre a képen, amely az első volt azóta, hogy a Kensington-palota bejelentette Katalin hercegné hasi műtétjét az év elején. Katalin hercegné azóta nyilvánosságra hozta, hogy rákbetegség miatt kezelés alatt áll.