A Száz év magányból készült sorozat első előzetese

Megérkezett a Netflixre készülő, Gabriel García Márquez Száz év magány című regényének adaptációjának első előzetese, amely Novák Katalin volt államfő egyik kedvenc könyvéből készült.

A spanyol nyelvű sorozatot Kolumbiában forgatták, Gabriel García Márquez családjának támogatásával. A Netflix már 2022-ben bemutatott egy rövid teasert, amely a sorozat készítéséről számolt be, azonban a mostani előzetesből már többet is megtudhatunk a várható sorozatról. A pontos premier dátumát azonban még nem hozták nyilvánosságra.

A Száz év magány a Buendía család történetét dolgozza fel, akiket őrület, lehetetlen szerelem, háború és egy átoktól való félelem sújt, amely száz év magányra ítéli őket a mitikus Macondo városában. A regény, amely García Márquez legfontosabb alkotásaként ismert, 1967-ben jelent meg, és azóta több mint 50 millió példányban kelt el, valamint több mint 40 nyelvre fordították le.

A Netflix 2019-ben szerezte meg a könyv adaptálásának jogait, és a sorozat megfilmesítésére korábban még senki sem vállalkozott. A forgatókönyvet José Rivera, Natalia Santa, Camila Brugés, María Camila Arias és Albatrós González írta, míg a rendezői székben Alex García López és Laura Mora foglalnak helyet. A sorozat 16 részből áll majd.

A Netflix a projektet Latin-Amerika eddigi egyik legambiciózusabb vállalkozásaként aposztrofálja, amelyet a régió legtehetségesebb művészei hoznak majd életre. A teaserben már láthatjuk is a szereplőgárdát, többek között Claudio Cataño-t (Aureliano Buendía ezredes), Jerónimo Barón-t (a fiatal Aureliano Buendía), Marco González-t (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto-t (José Arcadio fia), Susana Morales-t (Úrsula Iguarán), Ella Becerra-t (Petronila), Carlos Suaréz-t (Aureliano Iguarán), Moreno Borja-t (Melquiades) és Santiago Vásquez-t (tizenéves Aureliano Buendía) formájában.

A Netflix új brit sorozata, a Szarvasbébi, egy másik figyelemre méltó produkció, amely április 11-én debütált a platformon. A sorozat egy valós eseten alapuló hátborzongató történetet dolgoz fel, amelyben a főszereplő, Donny (Richard Gadd), egy író-humorista, aki egy idegen nő, Martha (Jessica Gunning) által tapasztalt rémálomról szól. A Szarvasbébi 7 epizódon keresztül követi Donny pokoljárást, amelyet a készítő saját élményei inspiráltak. A sorozatban Gadd biszexualitását is beleszövi a narratívába, és a sztori egy transz nővel, Terivel (Nava Mau) való kapcsolatát is feldolgozza. A Szarvasbébi eredetileg színdarabként született meg, amit Gadd bővített ki, kihasználva a televíziós médium erősségeit. A sorozat szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Netflixen, és 8/10-es értékelést kapott.