Cirkuszból megszökött elefánt okozott feltűnést Montanában

Montanában az autósok egy megszökött elefánttal találkozhattak az úton, aki egy vándorcirkuszból szabadult meg és egy kaszinó felé vette az irányt, de nem tért be.

Az esetet a Guardian számolt be, mely szerint az elefánt a Jordan World Circus egyik tagja volt, és Butte városának utcáin kóborolt. Az NBC által közzétett felvételen az állatot láthatjuk, ahogy nyugodtan sétál a többsávos úton, miközben az autósok figyelik.

A kóborlás során az elefánt egy kaszinó felé haladt, de nem ment be, hanem továbbindult, és végül egy pázsiton pihent meg. A helyi tudósítások szerint az elefántot később elfogták és visszaszállították a cirkuszba, az állat sértetlenül megúszta a kalandot. A videófelvétel tanúsága szerint az elefánt némi fennakadást okozott a forgalomban, de szerencsére ennél nagyobb galibát nem csinált. Az állatról kiderült, hogy a Jordan Világcirkuszból szökött meg, a gondozói azóta visszaterelték a helyére.

A nem mindennapi eset montanai Butte városában történt, ahol a Jordan World Circus állomásozott, onnan szökhetett meg a kíváncsi állat. A Viola nevű elefánt útját szemtanúk rögzítették, ahogy áthaladt egy forgalmas úton és az ott várakozó autósokat kerülgeti. Állítólag az állat később egy kaszinó mellett is elhaladt, a Guardian szerint pedig egy külvárosi ház kertjében is látták.

Az esetről készített videóban az is jól látszik, hogy az elefánt nyomába eredt egy férfi is, aki feltehetőleg az állat gondozója lehet. A lap úgy tudja, hogy végül sikerült elfogni a cirkuszból megszökött elefántot még mielőtt bárki megsérült volna.