Az év eddigi legjobb magyar filmje: Simor Olivér és Árpa Attila a Bonus Trip-ben

Állami támogatás nélkül készült el az év eddigi legjobb magyar filmje, a Bonus Trip, amely Simor Olivér visszatérését és Árpa Attila valamint Ónodi Eszter játékát hozza el nekünk.

A Bonus Trip egy amerikai-magyar koprodukció, amely Debrecenben és Budapesten készült, és bár magyar színészek és stábtagok vettek részt benne, az amerikai vagányságot megőrizte. A film két ügynököt követ, akiknek szórakoztató párbeszédei és szurkálódásai végigkísérik a nézőt.

A karakterek, Marshall (Spencer Vaughn Kelly) és Demetrius (Camryn Jackson), remekül működnek együtt, és Vanessa Aleksander, a lengyel színésznő Maya szerepében, fontos és vagány karaktert alakít. Árpa Attila rövid, de hatásos jelenete mellett Simor Olivér is megjelenik a vásznon, aki egy marcona bérgyilkost formál meg, ezzel jelentős visszatérést produkálva.

Czukor Balázs fenyegető szerepet kap, míg Ónodi Eszter a magyar festegető asszonykát alakítja, bár a sztori fordulópontja előre kiszámítható volt. Az utószinkron sajnos nem minden esetben sikerült jól, különösen Árpa Attila és Ónodi Eszter esetében, ahol a hangok és hanglejtések nem illeszkedtek tökéletesen a karakterekhez.

A film 113 perces játékideje alatt a készítők gondoskodnak arról, hogy a nézők megismerjék a főszereplőket, bár ez néhányak számára talán hosszúnak tűnhet. A film LMBTQ megjelenítése bizonyos pontokon érthetetlennek tűnhet, mivel nem szolgál konkrét céllal a történetben.

A Bonus Trip állami támogatás nélkül készült, és olyan színvonalon mutatja be Amerikát, amelyre a magyar akciófilm-rajongók régóta vártak. A film szórakoztató élményt nyújt, és ha a főszereplők Will Smith és Chris Evans lennének, akkor még nagyobb figyelmet kapna a történet.