Kovács Gergely: Nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

"Az ellenzéki szavazók egy részét szerintem már megnyertük, ezt mutatják a vasárnapi adatok" – nyilatkozta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Népszavának adott interjúban.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, magabiztos győzelmet aratott a Budapest XII. kerületi polgármesteri előválasztáson, ahol Visi Piroska civil polgármester-jelöltet és a momentumos Farkas Csabát is maga mögé utasította. A Népszavának adott interjúban Kovács arra a kérdésre, hogy hogyan nyerhetők meg azok az ellenzéki szavazók, akik nem szavaznának a Kétfarkú Kutya Pártra, azt válaszolta, hogy tovább dolgoznak, részletesebben kidolgozzák a programjaikat, megismertetik azokat mindenkivel és eljutnak mindenkihez. Kovács szerint a helyi teljesítmény a legfontosabb, és kiemelte, hogy a kerület idősebb lakói is tájékozottak az interneten, így nem lehet őket becsapni.

A pártvezető kijelentette, hogy számukra az a fontos, hogy a munkavállalók dolgozzanak, és hogy a kiválasztás ne politikai alapon történjen, hanem a hozzáértés legyen a mérvadó. Kovács Gergely azt is hozzátette, hogy nem rúgná ki az embereket pusztán politikai hovatartozásuk miatt, például csak azért, mert fideszesek. Az interjúban Kovács értékelte az önkormányzati működést is, megjegyezve, hogy vannak jó irodavezetők, akik értenek a dolgukhoz és dolgoznak is, valamint olyan képviselők, akik nem értenek szinte semmihez, csupán megszavazzák, amit kell.