Szezonmunkásokért versengenek az élelmiszerláncok: ALDI és Lidl ajánlatai

Az ALDI és a Lidl élelmiszer-diszkontláncok versenybe szálltak a szezonális munkavállalókért, kimagasló fizetéssel és balatoni, illetve velencei-tavi szállással csábítva őket. Az ajánlatok különösen vonzóak lehetnek az egyetemisták és főiskolások számára, bár a helyek száma korlátozott.

Az ALDI 551 100 forintos, míg a Lidl 588 000 forintos bruttó fizetést kínál a szezonális munkavállalóknak, mindkét ajánlat jelentősen meghaladja a 493 700 forintos medián keresetet. A Lidl emellett a szállást is biztosítja a munkavállalóknak.

Az ALDI a Balaton környéki üzleteiben keres mintegy 100 új szezonális munkavállalót, ahol a nyári időszakban jelentősen megváltozik a vásárlók összetétele. A vállalat június 1. és augusztus 31. között kiemelt forgalmú üzletté nyilvánítja a Balaton környéki 10 egységét, amelyek hosszabb nyitva tartással szolgálják ki a vásárlókat. A munkavállalók teljes, heti 30, 35 vagy 40 órás részmunkaidőben dolgozhatnak, a munkaidőtől függően változó bruttó fizetéssel.

A Lidl közel 200 szezonális munkahelyet kínál a Balaton és a Velencei-tó partján található 11 áruházában, április 1. és augusztus 31. között. A heti 40 órás munkaviszonyért cserébe a munkavállalók bruttó 588 000 forint fizetést és szállást kapnak, továbbá részesülhetnek az egészségprogram előnyeiből. A Lidl a munkába járást is támogatja, a közösségi közlekedést 100 százalékban állja, az autóval érkezőknek pedig kilométerenként 40 forintot fizet.