A forint kulcsszintje és a várható piaci fordulat

A magyar fizetőeszköz, a forint a technikai elemzés szempontjából kulcsfontosságú szintek közelében mozog, ami kisebb korrekciót eredményezhet az árfolyamban. A piacokat kedden a 3 hónapos dkj-aukció és az áprilisi amerikai ipari termelői árak jelentése befolyásolhatja, de a befektetők a szerdai amerikai inflációs adatok miatt valószínűleg kivárásra játszanak majd.

A forint az elmúlt napokban több hónapja nem látott szintekre erősödött az euróhoz képest, köszönhetően számos külső tényezőnek. Azonban a 386,5-ös szinten megállt az erősödés, ami egyben a 200 napos mozgóátlag helye is, és támasz zónaként is funkcionál. Az RSI-értékek a relatív túladottságot jelző 30-as szint közelében mozognak, ami arra utalhat, hogy a forint lassú felértékelődése megállhat, sőt, korrekció is várható.

A keddi napot a forint enyhe erősödéssel kezdte, ahol az euróval szembeni árfolyam 386,8-nál járt, ami 0,05 százalékkal alacsonyabb a nyitószintnél. A dollár esetében is hasonló a helyzet, a forinthoz képest 0,05 százalékos gyengüléssel indult a nap, az árfolyam pedig valamivel 358,5 alatt van.

A forint árfolyamának alakulását jelenleg az amerikai makrogazdasági adatok és a Fed kamatpolitikája befolyásolja. A Fed várható kamatpályájának lejjebb kerülése növelte a forint várható kamatfelárát az euróval szemben, de ez a helyzet szerdán megváltozhat.

A dollár/forint jegyzések szintén a 200 napos mozgóátlagig értek, ami további jelzés lehet a forint erősödésének lelassulására. A dollár az euróval szemben is oldalazhat az 1,08-as szint közelében, amíg az amerikai inflációs adatok meg nem érkeznek.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.