Both Zoltán, a híres vadállatbefogó, majdnem belehalt a figyelmen kívül hagyott tünetekbe

Both Zoltán, a magyar vadállatbefogó, aki eddig számos veszélyes állat életét mentette meg, most saját maga került életveszélybe. Hosszú ideig nem vett komolyan bizonyos tüneteket, amelyek végül majdnem az életébe kerültek.

Both Zoltán a Borsnak mesélte el, hogy először azt vette észre, hogy nehezen kap levegőt, végtagjai zsibbadnak, és magas a vérnyomása. Ezeket a jeleket először a súlygyarapodásával hozta összefüggésbe, hiszen korábban nagyot fogyott, majd ismét hízott. Azonban a barátnője unszolására végül orvoshoz fordult, ahol kiderült, hogy komoly szívproblémái vannak.

A kardiológiai vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy koszorúér-szűkülete van, ami életveszélyes állapot, ha nem kezelik időben. Az orvosa közölte vele, hogy maximum két év élete maradt, ha nem hajlandó műtétre. Both Zoltán elmondása szerint az operáció előtt nagyon félte az életét, és minden szükséges intézkedést megtett, mivel attól tartott, hogy nem él túl a beavatkozást.

A műtét végül sikeres volt, a szívében katéterezést végeztek, és egy ballonnal kitágították a szűkült ereket. Azonban Both Zoltán tudatában van annak, hogy az életmódja vezetett a betegségéhez, és elismeri, hogy voltak problémái az alkohollal, a gyógyszerekkel és a drogokkal, valamint hogy rendszertelenül élt és aludt.

A vadállatbefogónak a továbbiakban oda kell figyelnie az életmódjára, és sajnos el kellett búcsúznia szeretett állataitól, a kígyóktól is. A kígyómarásokat eddig ellenszérummal kezelték, de az orvosa szerint a következő ilyen eset már halálos allergiás reakciót válthat ki.