Hatéves kislány hősies cselekedete: megmentette égő házukból családját

Egy hatéves ADHD-s kislány, Olivia Patterson hősies cselekedetével mentette meg anyját és két testvérét, amikor lángok csaptak fel otthonukban az angliai Riccallban. A Metro szerint a kislány éppen a szemközti oldalon játszott, amikor észrevette a tüzet, és azonnal cselekedett.

Olivia a lángoló házba rohanva ébresztette fel alvó anyját, Laurát, aki ezután ki tudta menteni egyéves és kétéves gyerekeit, Joel-Jamest és Tiffanyt. A család szerencsére sértetlenül megmenekült a tűzvészből.

A tűz április 4-én keletkezett egy szomszédos ingatlanban, és gyorsan átterjedt a Patterson család háromszobás otthonára. A szomszédok, akik észrevették a tüzet, nem gondolták, hogy valaki otthon lehet, mivel nem láttak parkoló autót az autófelhajtón.

Olivia nagyanyja, a 54 éves Sadie Gelder elmondta, hogy nagyon büszke unokájára a bátor és gyors cselekedetéért. A tűzeset okát még vizsgálják, de az elsődleges feltételezések szerint egy telefontöltő okozhatta a tüzet.

A család jelenleg egy Airbnb szálláson él, mivel a tűzben szinte mindenüket elvesztették. A helyi közösség adománygyűjtésbe kezdett, és Laura munkatársai is létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, hogy segítsék őket ebben a nehéz helyzetben.

Egy másik, szintén a Metro által közölt esetben egy 51 éves férfi, David Stephenson börtönbüntetésre ítélték, miután egy 89 éves, vak és demens nővel az anyósülésen lopott el egy autót az angliai Ashton-under-Lyne-ban idén januárban. Az idős asszony lánya éppen bevásárolt, amikor a kocsi eltűnt, és bár csak rövid időre hagyta magára az autót, a motor bekapcsolt állapotban maradt, hogy melegen tartsa a kocsit. A rendőrök gyorsan az elkövető nyomába eredtek, és sikeresen megállították a férfit, az idős nőt pedig kiszabadították. Stephensont nyolc év hat hónapra börtönre, illetve hat év járművezetéstől való eltiltásra ítélték, többek között emberrablás, gépjárműlopás, valamint veszélyes és jogosítvány nélküli vezetés vádjában. Matt Jackson, a manchesteri rendőrség főfelügyelője szerint az eset nagyon félelmetes lehetett az asszony számára, aki valószínűleg fel sem fogta, mi történik, és büszke a rendőrökre, amiért biztonságosan meg tudták állítani az autót.