Iskolabusz balesetek Németországban

Németországban két külön baleset érintett iskolabuszokat, melyek során több gyermek is megsérült. Holzminden városában 16 diákot kellett kórházba szállítani, miután egy autós hirtelen bevágott a busz elé, míg Freudenburg közelében egy gyermek sérült meg, amikor a busz letért az útról.

Holzminden városában történt baleset során egy női sofőr váratlan manőverére a buszvezetőnek hirtelen kellett fékeznie, ami miatt a buszon utazó diákok közül 14 könnyebb, 2 pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset a Neue Strassén történt kedd reggel, amikor az iskolabusz sofőrje intenzív fékezéssel reagált az elé bevágó autóra, hogy elkerülje az ütközést. A balesetet követően a busz továbbhaladt egy Bevernben található iskolába, ahol a gyerekeket ellátták. A 26 éves női sofőrt, aki a balesetet okozta, azonosították és feljelentették, a hatóságok vizsgálatai pedig folyamatban vannak.

Egy másik baleset a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Freudenburg közelében történt, ahol szerdán egy iskolabusz ismeretlen okból letért az L 131-es útról, és egy emelkedőn lévő rakparton állt meg. A buszon körülbelül 20 gyermek és fiatal tartózkodott, közülük egy gyermek könnyebben megsérült. A mentőszolgálat gyorsan a helyszínre érkezett, de a baleset további részletei egyelőre nem ismertek.