Orosz szóvivő kritikája az Eurovíziós Dalfesztiválról

Marija Zaharova, a Kreml szóvivője szerint az idei Eurovíziós Dalfesztivál minden korábbinál erősebb botrányokkal és szentségtörésekkel zajlott, amelyek jelzik Nyugat-Európa hanyatlását.

Marija Zaharova a Telegramon megosztott bejegyzésében kifejtette, hogy az idei Eurovízió minden eddiginél nagyobb orgiákat, boszorkányszövetségeket és szentségtöréseket hozott magával. A szóvivő szerint ezek az események Nyugat-Európa temetésének zökkenőmentes lefolyását jelzik.

Az Eurovíziós Dalfesztivált idén a nembináris személyazonosságú Nemo nyerte meg The Code című dalával. Nemo, aki a svájci énekesként az első nem bináris előadó, aki megnyerte a versenyt, a győzelme utáni interjúban elmondta, hogy bár a dalfesztivál idén nem csupán a szeretetről és az összetartozásról szólt, több botrány is beárnyékolta az eseményt.

Oroszország az elmúlt években nem vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, mivel az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) 2022. február 25-én kizárta az orosz művészeket a versenyről az ukrajnai konfliktus miatt.