A Biodóm nem csak megmarad, hanem új programokkal is készül

Márciusban a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja Fénydómként üzemelt, és a szervezők további programokat is terveznek a közeljövőre. Március első két hetében a látogatók részt vehettek a Biodómban megrendezett fényjátékon, melyre február 15-29 között online is lehetett jegyet váltani.

A kedvezményes időszakban a jegyárak egy felnőtt számára 6000 forint, egy gyermekjegy (2-14 éves korosztály) 3150 forint, míg a diák és szenior jegyek 5000 forintba kerültek. Az elővételes időszak lejárta után a jegyek ára 3500 és 6900 forint között mozgott, melyeket online vagy a helyszínen is meg lehetett vásárolni. Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője szerint a helyszíni jegyértékesítés kevésbé volt népszerű, hiszen a jegyek kétharmadát online adták el.

A fényjáték során történt egy lopás is, amikor egy fényforrást tulajdonítottak el, de a rendőrség gyorsan cselekedett és a lézereszköz visszakerült a kiállítóhoz.

A Biodóm jelenlegi beruházása szünetel, de az intézmény igazgatósága aktívan keresi a lehetőségeket a létesítmény hasznosítására. A fényjáték csak az első a sorban, hiszen a Fővárosi Önkormányzat már megrendezte az Első Budapest Állásbörzét ősszel, és a Sárkány Éve Lampion Fesztivált is decemberben. Februárban a Biodóm adott otthont a Vadak ura családi musical négy előadásának is.

Hanga Zoltán hangsúlyozta, hogy csak az állatkert szellemiségével összeegyeztethető és műszakilag megvalósítható programok jöhetnek szóba. A bevételnövelés is fontos cél, hiszen ez hozzájárul az állatkert gazdálkodásának egyensúlyához.

A Biodóm végső funkciója még nem dőlt el, de a szervezőknek számos elképzelésük van a nagyobb volumenű programokra, amelyek még előkészítés alatt állnak. A Biodómhoz kapcsolt szabadtéri kifutó már az idei szezonban is állatok bemutatására készül.

Március 18 és április 21 között egy új program, a Tavaszi lampionvarázs várja az érdeklődőket, amely a Biodómhoz tartozó kifutók mellett elhaladó sétányt és részben a kifutókat is magába foglalja.