A kordonra „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratú molinót függesztettek ki, amivel arra utaltak, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki fedezni próbálta az intézmény pedofil igazgatóját. Az akcióról egy videót is megosztottak a párt Facebook-oldalán

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője szerint

Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arcul köpése.
A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért

– mondta a demonstráción a képviselő.

Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt, pénteken derült ki a nyilvánosság számára, hogy Novák Katalin még tavaly elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. K. Endre azért kapott három év négy hónapos börtönbüntetést, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Az igazgató legalább tíz, gondozására bízott kisfiút zaklatott és kényszerített orális szexre éveken át.

A Momentum szerint több jel is arra utal, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese több szállal is kötődik Orbán Viktor öccséhez és a Fideszhez. Tompos Márton, a párt alelnöke szerint egyebek mellett a következő körülmények adnak okot a feltételezett gyanújukra:

A kegyelmet kapott igazgatóhelyettes a NIKÉ SE-vel közösen a gyermekotthon birkózásában segített, amelynek tiszteletbeli elnöke ifj. Orbán Győző, a miniszterelnök öccse volt. Az egyesület 2016-ban, azaz a pedofil-botrány kirobbanásakor beolvadt a Honvédbe, ahol Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke. Az igazgatóhelyettes emellett vitt gyerekeket a Puskás Akadémiára is, és a Kozmann György korábbi helyettes államtitkár látogatásánál is beszédet mondott.

Tompos Márton ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem állítja, hogy ezért kapott kegyelmet a volt igazgatóhelyettes, de meglepően sok a kormányközeli kapcsolata.

Fotó: Facebook / Momentum