A Dunakeszi Rendőrkapitányság járőrei tegnap késő este igazoltattak egy sofőrt Gödön, akiről tudták, korábban eltiltották a járművezetéstől.
A rendőröket látva a férfi megpróbált a helyszínről elhajtani. Később a kocsiból nem akart kiszállni, valamint támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben. A zavart férfi ellenállását a rendőrök megtörték, megbilincselték és a szolgálati autóba ültették. Autója átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak.

Az őrjöngő férfi percekkel később hirtelen elhallgatott. Eszméletét vesztette, életjelet nem mutatott, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését és értesítették a mentőket. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai átvették a férfi ellátását, azonban már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére elhunyt.

A haláleset körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Ezzel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást.

A rendőri intézkedés kapcsán indított parancsnoki kivizsgálás folyamatban van, - adta hírül a Police.hu.

Nem ez volt az első alkalom, amikor igazoltatás közben vesztették életüket.

2017-ben szintén igazoltatás közben lett rosszul egy férfi, az ő halálát szívinfarktus okozta a vizsgálatok alapján, melyről a 24.hu is beszámolt.

2022. júliusában egy késsel őrjöngő férfi lett rosszul a rendőri intézkedés során. A 30 éves férfit a rendőrök megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét.

2022. novemberében pedig egy kerékpárost gázoló autós vesztette életét, miután a cserbenhagyást követően igazoltatták