Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szeptember elején jelentette be, hogy a Péterfy kórház megbízott vezetője megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát. A munkakörök átadás-átvételekor két azonosítatlan holttestre bukkantak a patológiai osztályon, így az orvosigazgató egyrészt bejelentést tett a rendőrségen, másrészt belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Hétfő délután az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben jelentette be, hogy kétséget kizáróan megállapították a két holttest személyazonosságát. Egyikük azonosítását azért kellet elvégezni, mert a lábcédulán feltüntetett adatokkal szemben a kórház saját nyilvántartásában elhunytként nem, az országos személynyilvántartásban pedig még élő személyként szerepelt, - adta hírül a házipatika.com.
A rendőrségi vizsgálat feltárta, hogy az érintett személy több mint másfél évtizeddel korábban hunyt el gyógyíthatatlan megbetegedés következtében egy másik fővárosi kórházban. Az akkori Erzsébet Kórházba 2006 februárjában szállították át balzsamozásra. Temetésről azonban sem hozzátartozója, sem senki más nem intézkedett.

A másik, a kórházi nyilvántartásban szintén nem szereplő bebalzsamozott holttestről megállapították, hogy egy külföldi állampolgár, aki egy közúti balesetben hunyt el idén augusztus 10-én. A holttestet a külföldre szállítás miatt szükséges balzsamozás elvégzése érdekében szállították a Péterfy patológiai osztályára. A testet a hozzátartozók immár hazájukba szállították. Ezeken kívül a rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy egy további, a kórházban tavaly karácsonykor természetes halállal elhunyt személy temetéséről miért nem intézkedtek, hogyan fordulhat elő, hogy a holttest még mindig a kórház hűtőkamrájában van.

Kiemelt fotó: Google