November 20-án ünnepli a 27. születésnapját Liu Shaolin Sándor.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor nem is felejtette el felköszönteni az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világkupagyőztes, magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, a Facebookon üzent neki.

Ma 27 éves az FTC-vel vb- és Eb-aranyérmes Liu Shaolin Sándor! Isten éltessen, Sanyi!

– a klubelnök így fogalmazott bejegyzésében, amit a Ripost vett észre.

Kubatov Gábor csütörtökön a Hír Televíziónak beszélt arról, hogy a Liu testvérek távozása nagy veszteség.

Az ő távozásuk elsősorban a hazánknak nagy veszteség. Azon múlt, hogy a szövetség nem tudott megegyezni az edzőjükkel. Két nagyon jó gyerekről van szó, igazi jelenségek, példamutató emberek ők. Próbáltunk közvetíteni a felek között, de nagyon fájlalom, hogy ez történt.

– mondta akkor Kubatov Gábor.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt: véget érhet a magyar gyorskorcsolya aranykora, miután országot váltanak az olimpiai bajnok Liu fivérek.

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke, Kósa Lajos többször is megszólalt az üggyel kapcsolatban: elmondta, hogy nem egyszer tárgyalt a testvérekkel, de nem tudta őket maradásra bírni. Emellett arról is beszélt, hogy örök hálával és köszönettel tartozunk a két Liunak, amiért a magyar gyorskorcsolyasportot a világ vezető hatalmai közé emelték.

A szövetség korábban közölte, hogy elengedik a két versenyzőt, de azt a pénzt, amit eddig rájuk költöttek – az edzőtáboraikra, a felkészülésükre, a versenyeztetésükre – vissza kell fizetniük. Sajtóhírek szerint ez az összeg 200-300 millió forintra rúghat.

A Liu testvérek néhány napja egyértelművé tették: ha kell, maguk fizetik ki az országváltás költségeit.

Fotó: Facebook/Liu Shaolin Sándor oldala