Péntek késő délután elindultak a BKV ünnepi fényvillamosai és fénybuszai. A fényflottát Karácsony Gergely főpolgármester indította útjára a Hungária Kocsiszínbő. A főpolgármester elmondta, a járművek feldíszítése alulról jövő kezdeményezés, ezért „különösen kedves ajándék ez a városnak”, hiszen tudja, hogy a BKV dolgozói mennyi önkéntes munkát tesznek bele a díszítésbe, - írta meg a magyarnarancs.hu.

Lehet, hogy egy kép erről: hajó és kocsi

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója arról beszél, a gazdasági válság miatt 2022-ben nem indították el a fényflottát.

A társaság a takarékoskodás révén nagyságrendileg hárommilliárd forintot spórolt meg, és ennek is köszönhető, hogy idén el tudják indítani a feldíszített villamosokat és buszokat. Hozzátette, a fényflotta járművein több mint öt kilométer LED-fényfűzér van, ezeken 140 ezer LED-izzó található,

egy utas jóvoltából pedig 150 horgolt díszt is elhelyeztek Budapest 150. születésnapja alkalmából.

Az első ünnepi fényvillamos tizennégy évvel ezelőtt indult el a Jászai Mari térről, és a 2-es vonalon közlekedett, idén először pedig két buszt is ünnepi fények díszítenek.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és hajó

A közlekedési vállalat igazgatója elmondta, a fényflottát két busz és hat villamos, továbbá a december 10-én a fogaskerekű vonalán induló feldíszitett jármű alkotja. A fényflotta szinte az egész várost behálózza, a járműveken normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni. Az ünnepi járatok menetrendje a BKK honlapján található.

Fotók: BKV/Facebook