Jelentősen csökkennek szerdán a hazai üzemanyagárak a töltőállomásokon, a benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökkenni fog – írja a holtankoljak.hu.

A Portfolio.hu szemléje szerint

a benzin esetében nagykereskedelmi ár bruttó 20 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért 19 forinttal fizetnek kevesebbet a kutak a nagykereskedőnek.

Így a csökkenés után a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 647 forint/liter
  • Gázolaj: 713 forint/liter 

A Portfolio.hu cikke szerint a gázolaj ára így nagyjából egy hónap leforgása alatt 138 forinttal esik, ehhez a benzin esetében kisebb elmozdulás látszik, durván 58 forinttal lesz olcsóbb az októberi csúcshoz képest szerdától.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a múlt szerdán is csökkent az üzemanyagok ára. Október végén mind a hét szomszédos országban kevesebbet kértek el a benzinkutaknál a gázolajért, mint idehaza attól, aki nem tankolhat hatósági áron. A dízel piaci ára rekordmagasságra emelkedett az elmúlt hetekben.

Természetesen

A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ HATÓSÁGA ÁRA TOVÁBBRA IS 480 FORINT, DE JÚLIUS VÉGE ÓTA ENNYIÉRT MÁR CSAK A MAGÁNSZEMÉLYEK ÁLTAL ÜZEMBEN TARTOTT JÁRMŰVEKBE ÉS A TAXIKBA LEHET TANKOLNI.

Már ahol lesz üzemanyag... Mint megírtuk, hétfőtől közel kétszáz kiskútra nem szállít a Mol, a Független Benzinkutak Szövetsége listáján vasárnap este már több mint száz olyan töltőállomás szerepelt, ahol fennakadások lehetnek az ellátásban.

Illusztrációs fotó: Pixabay