Amint arról a Vezess.hu beszámolt:

annak ellenére, hogy a múlt héten jelentősen erősödött a forint a dollárral szemben, illetve a Brent típusú olaj hordónkénti ára is csökkent, szerdán újabb tíz forinttal emelkedik a gázolaj piaci ára Magyarországon.

Mivel a másik üzemanyagfajta ára ezúttal nem változik,

a gázolaj és a benzin ára közötti különbség majdnem 150 forintra ugrik, az utóbbi javára.
Az árváltozás után a gázolaj piaci ára – a múlt szerdai után – újabb rekordra emelkedik.

A lap azt írta a holtankoljak.hu adataira hivatkozva, hogy a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 705 Ft/liter
  • Gázolaj: 851 Ft/liter

A Vezess.hu beszámolójában arra emlékeztetett, hogy az üzemanyagok árának emelkedése miatt a kormány még 2021. november 11-én döntött arról, hogy befagyasztja a hazai üzemanyagárakat, az árstop november 15-én lépett életbe.

Az első körben három hónapra szólt a 95-ös benzin, valamint a gázolaj kiskereskedelmi árának 480 forintos áron történő rögzítése.

A február 15-én lejáró benzinárstopot először május 15-ig, másodszor július 1-ig, június közepén október 1-ig, majd az év végéig hosszabbították meg.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt:

Ennek hátterében részben az is állhat, hogy szakértők szerint lassan elfogy a gázolajtartalék, és hiány várható.

EGY ÉVVEL EZELŐTT 493 FORINTBA KERÜLT EGY LITER DÍZEL, TEHÁT DURVÁN 70-80 SZÁZALÉKOS A DRÁGULÁS.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban beszámolt: az elmúlt hetekben már többször is drasztikusan drágult az üzemanyag.

A HATÓSÁGI ÁR TOVÁBBRA IS 480 FORINT, DE JÚLIUS VÉGE ÓTA ENNYIÉRT MÁR CSAK A MAGÁNSZEMÉLYEK ÁLTAL ÜZEMBEN TARTOTT JÁRMŰVEKBE ÉS A TAXIKBA LEHET TANKOLNI.
A fuvarozóktól kezdve a gazdaság számos szereplői azonban nem élhetnek ezzel a lehetőséggel, vagyis az üzemanyag drágulásának hatása a továbbiakban könnyen megjelenhet a termékek, szolgáltatások árában is. Így annak is mélyebben kell a zsebébe nyúlnia emiatt, aki életében nem látott autót... 

Illusztrációs fotó: Pixabay