Bogó Dániel a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) korábbi elnöke, Huszár Viktor lemondása után Bogó Dániel vette át a párt vezetését. Huszár a 2024-es európai parlamenti (EP) választásokon elért mérsékelt eredmények után döntött így, és alapítóként továbbra is támogatja a mozgalom munkáját.

A Megoldás Mozgalom elnöksége kiértékelte a párt 2024-es választási eredményeit és elfogadta Huszár Viktor lemondását. Bogó Dániel, aki eddig alelnöki pozíciót töltött be, egyhangúlag került kiválasztásra az elnöki tisztségre. Bogó ügyvéd, családjog a szakterülete, és az egyik alapító tagja a mozgalomnak. Elkötelezetten hisz abban, hogy a jelenlegi „elkeserítő és kilátástalan” helyzetből csak egy független politikai erő képes kivezetni az országot. Az új elnök elsődleges feladatai között szerepel a Megoldás Mozgalom szimpatizánsainak számának növelése és a mozgalom ismertségének bővítése. Emellett kiemelt figyelmet fordít a „Mintatelepülés program” megvalósítására azon településeken, ahol a választók a Megoldás Mozgalom jelöltjeire szavaztak. A MEMO-s polgármesterekkel már megkezdődtek az egyeztetések a fejlesztésekről, és a nyár végére konkrét eredményeket ígérnek.

Bogó Dániel a párt közleményében hangsúlyozta: „A Megoldás Mozgalom egy nagy család számomra, amelyben megkérdőjelezhetetlen az összetartás, a bizalom. Örömmel vállaltam el az elnöki tisztséget, mert hiszem, hogy csak ez a mozgalom képes valódi szemléletváltást elindítani Magyarországon. A mintatelepüléseinkkel bebizonyítjuk, hogy összefogással, odafigyeléssel, célzott alapítói támogatással a legelmaradottabb térségekben is lehet sikereket, jobb életet megvalósítani! A kétkedőknek és a „kamupártozóknak” üzenem, hogy szeretettel várjuk őket Drávapiskin, Szamossályin, és Mátraballán, hiszen van mit tenni!” – tette hozzá.

A Megoldás Mozgalom az EP-választáson utolsó helyen végzett, 16 ezer szavazatot kapva, ami 0,37 százaléknak felel meg, rosszabb eredménnyel, mint amit két éve az országgyűlésin elértek. Helyi szinten azonban, különösen Mátraballán, Szamossályiban és Drávapiskiben ért el értékelhető eredményeket. Országosan összesen hét önkormányzati képviselőjük kezdheti meg a munkát, és Baranya megyében a Drávapiskiben a polgármester és a teljes képviselő-testület a Megoldás Mozgalom színeiben győzött. A párt továbbra is úgy véli, hogy kizárólag egy új, független politikai erő képes a recesszióból, az „urambátyám” rendszerből, a rendszerszintű korrupcióból kivezetni az országot.

Huszár Viktor a múlt hónapban mondott le, miután a Megoldás Mozgalom amúgy sem túl széles támogatottsága 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent az idei választásokon, amit Huszár Viktor is – mint a párt európai parlamenti listavezetője – elfogadhatatlannak tartott. Így, hogy önazonos és hiteles maradjon, lemondott a pozíciójáról.